Рецепти
Кнедли од крем сирење Ана Ристеска

Интересно предјадење по француски рецепт со кое ви предлагаме да се напиете бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Ставете ги сите состојки во еден сад, освен лебните трошки и мешајте со дрвена лажица додека не се соединат убаво.
  2. Направете кнедли од смесата користејќи 2 супени лажици.
  3. Голема количина ставете ставете да врие во едно тавче. Ставете ги кнедлите во водата, кога ќе се дигнат на површината, оставете да се поварат уште 5 минути.
  4. Извадете ги со цедалка и ставете ги во сад со вода со лед. Потоа тргнете ги на страна на сува крпа и оставете да се исушат 15 минути.
  5. Тркалајте ги во лебните трошки и пржете ги кратко на малку масло.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: