Рецепти
Топчиња од зеленчук Ана Ѓорова

Вегетаријански оброк за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичката, морковот, компирот и коренот од целер изрендајте ги; листовите и дршките од целер и празот ситно исечкајте ги.
  2. Потоа зеленчукот измешајте го во сад со јајцата и зачинете по вкус.
  3. Додајте ги лебните трошки и целата смеса добро измешајте ја со рака. Лебните трошки се додаваат во количество што зависи од количеството зеленчук.
  4. Со влажни раце обликувајте топчиња, потоа валкајте ги во брашно и пржете ги во врело масло.
  5. Готовите топчиња ставете ги над хартиена салфета за да се впие маснотијата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: