Рецепти
Шарена обланда Ана Ѓорова

Брз и лесен десерт за на трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(500 Милилитри)

Шеќер(400 Грама)

Маргарин(1 )

Ванилин шеќер(2 )

Мелени бисквити(500 Грама)

Кокос(100 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Обланди(4 Листови)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете ги водата, шеќерот и маргаринот да вријат 10-тина минути, па тргнете ги настрана.
  2. Во друг сад ставете ги мелените бисквити, па откако течноста ќе се излади, додајте ја врз мелените бисквити.
  3. Смесата поделете ја на два дела – во едниот дел ставете го растопеното чоколадо, а во другиот дел додајте го кокосот.
  4. Листовите обланда ставете ги помеѓу две влажни крпи да омекнат 10 минути.
  5. Потоа филувајте ги на следниот начин: обладна – бел фил, обланда – црн фил и потоа внимателно свиткајте во ролат.
  6. Од оваа смеса излегуваат 2 ролати кои се оставаат во фрижидер да се стегнат, а потоа се сечат на парчиња.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: