Рецепти
Смути од јапонски јаболки и круши Ана Ѓорова

И пијалак и ужинка – овој вкусен и здрав рецепт е погоден за сите вкусови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(1 )

Јапонско јаболко(1 )

Мед(1 Супена лажица)

Цимет(малку )

Јогурт(2-3 лажици )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Крушата излупете ја, исчистете ја и исечкајте ја на парчиња.
  2. Јапонското јаболко исто така излупете го, исчистете го од семките и листовите.
  3. Овошјето ставете го во блендер со јогуртот, мед по вкус и малку цимет.
  4. Блендирајте додека добиете хомогена смеса и послужете го смутито веднаш.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: