Рецепти
Тарт со праз Ана Ѓорова

Вкусно вегетаријанско предјадење за со чаша јогурт. Може да го подготвите и за појадок.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Вода(мешана со млеко 250 мл )

Квасец(20 грама свеж )

Шеќер(2 Супени лажици)

Масло(50 Милилитри)

Јајце(1-2 )

Маргарин(100 грама растопен )

Праз(1 страк )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Од состојките се замесува тесто и се остава на топло 15 минути.
  2. Тавата се премачкува со растопен маргарин.
  3. Тестото се дели на топчиња колку што сакате да има кори.
  4. Расукајте го секое топче во кора и редете го во тавата.
  5. Попрскувајте го со маргаринот, па наросувајте го со претходно исечканиот и посолен праз.
  6. Редете до последниот ред, па на крај филувајте со преостанатиот праз.
  7. Последната кора расукајте ја и исечете ја со машинче (онакво како за пица сечење) во ленти, па наредете ги врз питата.
  8. Страните на тестото свиткајте ги и оставете уште 15 минути на топло да отстои.
  9. Потоа печење ја питата во загреана рерна додека убаво да зарумени.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: