Рецепти
Пилешко со лимон Ана Ѓорова

Вкусно динстано пилешко со одличен шмек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исечкајте ги ситно или изрендајте ги кромидот, пашканатот, морковот, целерот, лукот и мајчината душичка, па пропржете ги во тава со малку загреано масло.
  2. Откако зеленчукот ќе омекне, додајте ги парчињата пилешко месо и пропржете ги.
  3. Потоа додајте го белото вино и динстајте со тоа што ќе ги превртувате парчињата месо одвреме-навреме.
  4. Во меѓувреме исцедете го сокот од лимон и измешајте го со брашното и 1 кутлача супа така што ќе добиете кремаст сос; зачинете го со сол и бибер и измешајте.
  5. Откако пилешкото ќе биде готово, додајте го сосот од лимонот и гответе уште неколку минути малку да испари течноста. Зачинете уште по вкус со сол и бибер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: