Рецепти
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони Ана Ѓорова

Тавата ориз и месо на овој начин е многу вкусна и зачинета, а шампињоните ѝ даваат дополнителен шмек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Оризот се вари во 750 мл вода околу половина час.
  2. Откако ќе се свари, се процедува и се остава настрана.
  3. Копанчињата се варат околу половина час.
  4. Во загреаната тава во масло се пржат исечканите кромид, пиперка, домат и морков.
  5. Се додаваат шампињоните и се пропржува уште 2-3 минути.
  6. Се додава оризот во тавата и се меша убаво, па се додаваат и сите зачини.
  7. Се полева со водата во која што се вареа копанчињата и се додаваат и копанчињата.
  8. Садот се става во рерна да изврие водата околу 45 минути, но не смее да се пресуши.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: