Рецепти
Пикантно свинско Ана Ѓорова

Вкусен ручек од свинско месо со микс зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во тава со масло пропржете го месото исечено на коцки.
  2. Потоа додајте ги ситно сечканиот кромид, ситно сечканите пиперки и рендан свеж ѓумбир по вкус (не многу).
  3. Додајте вода и оставете го да се динста на тивок оган. По потреба, постепено додавајте вода.
  4. Кога месото ќе се свари, додајте ги зачините и на тивок оган пропржете го месото така што целото јадење да добие убава боја и потребна густина.
  5. Јадењето сервирајте го со пире од компир или друг гарнир по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: