Рецепти
Лате со јаболко и цимет Ана Ѓорова

Брз, лесен и одличен утрински пијалак

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(или било какво по желба 1 чаша )

Црн чај(1 ќесичка )

Јаболко(1 )

Мед(1 Супена лажица)

Цимет

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Јаболкото излупете го, исчистете го од семките и дршките и исечкајте го на коцки.
  2. Во тенџере на оган загрејте ги млекото, ќесичката чај, јаболкото и медот околу 6 минути или додека ќесичката чај се раствори во течноста.
  3. Кога млекото ќе ја добие посакуваната температура, оставете го тенџерето поклопено да отстои 10-тина минути.
  4. Потоа исцедете ја течноста преку цедалка во чаша и одозгора наросете со цимет по вкус.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: