Рецепти
Свински гулаш со наут Ана Ристеска

Одличен рецепт за ручек кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Сечканиот кромид се динста во врело масло, се додава сечканата пиперка, па кога ќе омекне, се додава сечканото свинско месо и малку црвен сладок пипер.
  2. Кога ќе се издинста месото, се додава вода да го прекрие, па кога ќе омекне, се додаваат сечканиот домат и зачините и се вари.
  3. Во меленото месо се додава јајцето, малку слатка павлака, мешавината од зачини, сол, бибер и малку лебни ронки. Добро се меси, па се обликуваат топчиња, кои од сите страни се пржат во тава со врело масло.
  4. Се процедува наутот, се мие и со топчињата од месо се додава во гулашот. Се наросува со сечкан магдонос.
  5. Се вари уште 20-30 минути и се зачинува по желба.
  6. За прилог: оризот се динста во масло со долевање вода или бујон. Се зачинува со мешавина од зачини, сол и бибер, па кога ќе омекне, се послужува со приготвениот гулаш.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: