Рецепти
Чорба од грав и чадена сланина Ана Ѓорова

Вкусен и гурмански ручек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Димена сланина(500 Грама)

Грав(250 Грама)

Компир(3 )

Морков(4 )

Пашканат(1 корен )

Кромид(3 Главици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Лук(3 Чешниња)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Кромидот и ликот ситно исечкајте ги, а коренот од пашканат и компирите (претходно излупени) на коцки. Морковот исечкајте го на тенки полукругови, а сланината на покрупно.
  2. Во тенџерето со полусварениот грав додајте половина од кромидот и промешајте.
  3. На загреано масло во тава на оган испржете го преостанатиот кромид, па кога ќе омекне додајте ги морковот и пашканатот.
  4. Откако ќе се запржат, додајте ги сланината, компирите и лукот. Зачинете со сол, бибер и црвен пипер по вкус.
  5. Содржината од тавата додајте ја во тенџерето на оган, промешајте и варете 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: