Рецепти
Пита со фил од компир (посно) Ана Ѓорова

Едноставна и вкусна домашна пита

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(700 Грама)

Масло(3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Вода(3 дл млака )

Компир(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Брашното се става на работната површина и му се прави дупка во средината, па се додаваат 1 лажичка сол, маслото и водата.
  2. Се замесува тесто, се покрива со крпа и се остава да отстои 30 минути.
  3. Во меѓувреме се лупат компирите и се сечкаат на коцки, па се посолуваат и им се додава сечканиот кромид.
  4. Филот од компир се распоредува рамномерно врз тестото, кое прво се сука, па се витка во ролат.
  5. Се реди во кружна намастена тепсија во круг и се става во рерна на 180 степени да се пече 40-тина минути.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: