Рецепти
Весела торта Sasha

Тортата е и вкусна и декоративна!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Жолчка од јајце(2 )

Шеќер(200 Грама)

Екстракт од ванила(4 Кафени лажици)

Вода(ладна 4 Супени лажици)

Брашно(300 Грама)

Путер(225 Грама)

Сол(малку )

Маскарпоне сирење(250 Грама)

Хопла(250 Грама)

ПОДГОТОВКА
  1. Жолчките, 150 грама шеќер, 2 лажички ванила, ладна вода, брашното, путерот и малку сол се мешаат и замесуваат. Се сука кора и сече форма по желба која се пече.
  2. Маскарпонето и хоплата се матат со 2 лажички ванила и 50 г шеќер.
  3. Се филуваат корите и се украсува по желба!
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: