Рецепти
Алегро колач Ана Ѓорова

Одличен за со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(250 грама + 6 лажици )

Брашно(200 Грама)

Млеко(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Маргарин(125 Грама)

Црно чоколадо(40 Грама)

Вода(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во сад за матење со миксер изматете ги јајцата со 250 г шеќер додека да се соединат.
  2. Потоа додајте ги маслото, брашното, млекото и прашокот за печиво и повторно соединете со миксерот.
  3. Смесата нанесете ја во правоаголна тава бр. 38 претходно намастена и набрашнета.
  4. Печете во загреана рерна на 200 степени, 30 минути.
  5. Откако ќе се излади колачот, исечете го на коцки.
  6. Во тенџере на оган ставете 6 лажици шеќер, 6 лажици вода, маргаринот и чоколадото искршено на парчиња.
  7. Мешајте додека преливот се соедини, па прелијте го врз исечениот колач.
  8. Можете по желба и да го наросите колачот со мелени ореви врз преливот, а се служи откако ќе впие од преливот.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: