Рецепти
Кнедли од џигер Ана Ристеска

Кнедлите ви предлагаме да ги послужите со зелена салата и печени компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(500 Грама)

Димена сланина(125 Грама)

Свинска маст(250 Грама)

Брашно(150 Грама)

Магдонос(30 Грама)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

Путер(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Измешајте ги заедно џигерот, сланината, кромидот, магдоност и свинската маст во блендер.
  2. Додајте ги јајцата и брашното и зачинете.
  3. Измешајте со лажица за да добиете мазна смеса.
  4. Формирајте ги кнедлите користејќи 2 супени лажици.
  5. 3 литри посолена вода ставете да се врие.
  6. Ставете ги кнедлите да се варат околу 10 минути додека не испловат на површината, исцедете ги и послужете ги топли.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: