Рецепти
Зелка на грчки начин Ана Ѓорова

Одличен семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(свежа 1 кг )

Праз(1 )

Кромид(1 Главица)

Мелено пилешко месо(300 Грама)

Масло(малку )

Сол

Бибер

Црвен пипер(1/2 Кафена лажица)

Бело вино(5 Децилитри)

Јогурт(4 Децилитри)

Јајце(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Празот исечкајте го на крукчиња, па пржете го во тава со масло заедно со сечканиот кромид.
  2. Откако ќе омекнат, додајте го меленото месо и пржете додека да побели.
  3. Потоа додајте ја сечканата зелка и црвениот пипер, зачинете со сол и бибер, па додајте го белото вино.
  4. Варете околу 20 минути додека да омекне зелката.
  5. Зелката истурете ја во огноотпорен сад и прелијте ја со изматени јајца и јогурт.
  6. Печете во загреана рерна на 180 степени додека да фати јадењето коричка и убаво се испече.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: