Рецепти
Свинско месо со бел сос Ана Ристеска

Лесен ручек од свинско месо во вкусен сос кој ви предлагаме да го послужите со свежа салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(500 Грама)

Морков(300 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Путер(2 Супени лажици)

Вегета(1 Кафена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Свинското месо го ставаме да се вари. Потоа го сечеме на парчиња. Парчињата свинско месо ги премачкуваме со мешан зачин и со кари. Во огноотпорен сад го ставаме исечканиот морков, па потоа и исечканите парчиња свинско месо, додаваме и 200 мл вода и малку масло, па во садот го ставаме во загреана рерна да се пече 20 минути.
  2. Путерот го растопуваме, потоа го додаваме брашното и ставаме 150 мл вода. Се остава на оган да се вари и се меша додека не се добие посакуваната густина.
  3. Го сервираме прво свинското месо, врз него со лажица ставаме од сосот со моркови, па потоа и од сосот со путер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: