Рецепти
Штангли со костен и чоколадо Ана Ѓорова

Вкусен, непечен десерт што ќе ви биде омилен

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелени бадеми(лупени 100 Грама)

Мелени бисквити(50 Грама)

Костен(200 грама лупени и мелени )

Слатка павлака(150 Милилитри)

Еурокрем(2 Супени лажици)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Рум(2 Супени лажици)

Цимет(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(150 Грама)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад за матење ставете ги костените, претходно лупени и сомелени, па додајте ги мелените и лупени бадеми, мелените бисквити, еурокремот, ванилиниот шеќер, циметот, румот и 100 мл слатка павлака.
  2. Смесата измесете ја со рака и расплескајте ја на алуминиумска фолија намастена со масло, па ставете ја во четвртаст калап.
  3. Чоколадото искршете го на парчиња и со 2 лажици масло растопете го во тенџере на оган.
  4. Додајте ја преостанатата слатка павлака и мешајте додека преливот ја добие потребната густина.
  5. Чоколадниот прелив нанесете го врз претходно подготвената смеса. Одозгора може по желба да наросите чоколадни трошки.
  6. Колачот ставете го да се лади во фрижидер минимум 30 минути пред да го послужите.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: