Рецепти
Коцки од гриз и праз Ана Ѓорова

Со чаша јогурт и сирење, оваа комбинација е вистинска вкусна класика

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(2 страка )

Гриз(100 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Јајце(3 )

Кисела павлака(200 Милилитри)

Млеко(500 Милилитри)

Путер(125 Грама)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Празот ситно исечкајте го и пржете го на загреано масло во тава на оган.
  2. Откако ќе омекне празот, во тавата додајте ја киселата павлака и зачинете со сол и бибер.
  3. Потоа промешајте и тргнете од оган.
  4. Во тенџере на оган додајте го млекото, додајте сол и бибер, путерот и мешајте со жица да се растопи.
  5. Постепено во тенџерето додавајте го гризот и мешајте со жицата, а откако гризот ќе ја добие потребната густина, додајте го во тавата со празот.
  6. Една по една додавајте ги жолчките во тавата и непрекинато мешајте со жицата.
  7. Додајте ситно изрендан кашкавал во тавата и продолжете со мешањето.
  8. Правоаголна тава за печење намастете ја со масло и обложете ја со хартија за печење, па нанесете ја смесата во неа.
  9. Печете во рерна на 190 степени околу 30 минути или додека добие убава златнокафена боја.
  10. Испечената смеса извадете ја од хартијата и исечете ја на коцки, па послужете ги малку подоладени.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: