Рецепти
Рум касато Ана Ѓорова

Вкусни и необични штранглички со рум и чоколадо што ќе ги обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(300 Грама)

Мелени бисквити(300 Грама)

Шеќер во прав(250 Грама)

Црно чоколадо(300 Грама)

Какао(1 Супена лажица)

Маргарин(125 Грама)

Рум(1 шишенце )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Компирот излупете го, исечкајте го и сварете го. Потоа исцедете го и испасирајте го.
  2. Во компирот додајте ги мелените бисквити и шеќерот во прав и добро соединете.
  3. Стопете 100 г чоколадо, па измешајте го со компирот и бисквитите, а потоа додајте ги растопениот маргарин, какаото и румот.
  4. Кога ќе се соединат сите состојки, смесата ставете ја во правоаголен сад обложен со хартија за печење, па прелијте го со 200 г растопено чоколадо и одозгора наросете јатки по вкус.
  5. Колачот оставете го во фрижидер да се стврдне, а потоа исечете го на штранглички.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: