Рецепти
Јагнешко печено со пиво Ана Ѓорова

Гурмански ручек за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Јагнешкото месо засечете го на неколку места, посолете го, малку намастете го и оставете го да отстои преку ноќ.
  2. Следниот ден подгответе го за печење: во засеците ставете цели чешниња лук по вкус, потоа додајте ги маслото и пивото, малку вода и завиткајте во фолија.
  3. Плехот со јагнешкото се става во загреана рерна на 220 степени.
  4. По 45 минути печење, месото се превртува од другата страна, се прелива со течноста од тавчето и повторно се враќа во рерната.
  5. Кога ќе биде при крај со печењето, се вади фолијата, месото се превртува и се враќа да зарумени.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: