Рецепти
Полнети телешки шницли Ана Ѓорова

Гурмански ручек од полнети шницли со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Кромидот, лутата пиперка, магдоносот и маслинките без семки ситно исечкајте ги и додајте ги во сад со меленото месо.
  2. Зачинете ги со сол и бибер, изрендајте од гаудата и со рака добро измешајтего филот да се соедини.
  3. Шницлите истолчете ги со чук, па ставете по 1/5 од филот од мелено месо врз нив и свиткајте ги краевите кон внатрешноста да свиткате ролат.
  4. Ролатите свиткајте ги со по една лента сланина и зацврстете ги со чепкалки.
  5. Лукот исечкајте го и пржете го на загреано масло во тава на оган, додајте ги исечканите млади кромитчиња и мешајте да се запржат.
  6. Во тавата испржете ги полнетите шницли, а откако ќе поруменат од сите страни, прелијте ги со виното и динстајте 30 минути.
  7. Сервирајте ги топли со гарнир од варен зеленчук.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: