Рецепти
Торта со печурки Ана Ѓорова

Интересна идеја за вкусно предјадење со кое нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(1 Килограм)

Димена сланина(200 Грама)

Морков(2 )

Леб(2 Парчиња)

Јајце(4 )

Брашно(50 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Лук(2 Чешниња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. На загреано масло во тенџере на оган пржете ги морковите исечкани на коцки, а откако ќе омекнат додајте ги шампињоните исечкани на листови.
  2. Потоа додајте ги парчињата сланина исечкана на коцки и сечканиот лук. Зачинете со сол, вегета и бибер.
  3. Тргнете го тенџерето од оган и додајте го лебот исечен на коцки, киселата павлака, брашното и јајцата и промешајте.
  4. Смесата ставете ја во тркалезен калап обложен со хартија за печење.
  5. Печете 45 минути во рерна на 180 степени или додека јадењето убаво се запече.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: