Рецепти
Солен колач праз и сирење Ана Ѓорова

Вкусен, солен и мек колач со пријатна арома на праз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Сол(1/2 Кафена лажица)

Масло(100 Милилитри)

Јогурт(250 Милилитри)

Брашно(2 Чаши)

Прашок за печиво(1 )

Кравјо сирење(рендано, тврдо 100 грама )

Праз(2 страка )

Црни маслинки(неколку сечкани )

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Јајцата се матат со малку сол, се додава маслото, па јогурот кој претходно е на собна температура.
  2. Потоа се додава и брашното измешано со прашокот за печиво и смесата убаво се изедначува, со миксер или со рачна маталка, битно е да нема грутки.
  3. На крај додајте ги преостанатите состојки – исечканите маслинки, иситнетото сирење, исечканиот праз и биберот.
  4. Смесата ставете ја во калап за куглов намастен со масло и посипан со сусам.
  5. Се пече на 200 степени околу 30-35 минути во претходно загреана.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: