Рецепти
Печена скуша (посно) Ана Ѓорова

Едноставно приготвена риба на здрав начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(5 )

Магдонос(2 врзопа )

Бело вино(500 Милилитри)

Лимон(1 )

Вегета(2 Супени лажици)

Лук(7 Чешниња)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Црвен вински оцет(70 Милилитри)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исчистените и измиени скуши засечете ги на повеќе места.
  2. Зачинете ги со сол, вегета и наполнете ги со мешавина од ситно сечкани магдонос и лук.
  3. Наредете ги скушите во тава намастена со масло и попрскајте ги со масло.
  4. Во тавата додајте кришки лимон, оцетот, уште магднос и црвен пипер. Зачинете со уште вегета и додајте го виното.
  5. Печете ја рибата во рерна на 200°C околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: