Рецепти
Паштета од хељда Ана Ѓорова

Хељдата е корисна намирница, а овој рецепт е одлична комбинација за вкусен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Хељдата сварете ја 25 минути во посолена вода. Соодносот е 1: 4, а варете додека водата целосно испари.
  2. Во меѓувреме на маслиново масло испржете го ситно сечканиот кромид, па кога ќе омекне, додајте ловоров лист и сечкани печурки.
  3. Динстајте ја смесата додека течноста од печурките целосно испари.
  4. Печурките зачинете ги по вкус со сол, бибер, лук во прав и сув магдонос.
  5. Потоа заедно со оладената хељда, сенфот (или може таан) и со киселите краставички се ставаат во блендер и смесата се микса додека да се добие хомоген крем.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: