Рецепти
Крекери со сирење и ким Ана Ѓорова

Брзи и лесни крекери што се одлична ужинка за со чаша топол чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(350 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(100 Грама)

Фета сирење(200 Грама)

Јајце(2 )

Маргарин(250 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Ким(2 ќесички )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во подлабок сад ставете ги маргаринот (омекнат на собна температура), 1 јајце, 1 белка, прашокот за печиво, нишестето, брашното и фета сирењето.
  2. Посолете и замесете ги состојките со рака додека да се соединат во тесто. Продолжете да го месите тестото со раце на набрашнета работна маса.
  3. Со сукало развлечете кора со дебелина од 1 см и со калапи вадете форми.
  4. Наредете ги колачите во плех обложен со хартија, премачкајте ги со изматена жолчка со 1 лажица вода и наросете ги со ким.
  5. Печете ги во рерна на 200 степени околу 20 минути или додека убаво поруменат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: