Рецепти
Пире од карфиол Ана Ѓорова

Послужете го како гарнир со риба или месо – ќе се изненадите од вкусот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Кисела павлака(1 Супена лажица)

Путер(1 Супена лажица)

Сол(2 неполни лажички )

Бибер(2 неполни лажички )

Рендан пармезан(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исчистете го карфиолот, отстранете ги листестите делови и измијте го, па исечкајте го на ситно.
  2. Ставете го во големо тенџере и полијте со вода колку да се покрие карфиолот.
  3. Зачинете со сол и бибер, покријте со капак и варете го карфиолот 25 минути или додека омекне.
  4. Исцедете го и ставете го во блендер со останатите состојки (освен магдонос и пармезан).
  5. Изблендирајте додека добиете кремаста смеса и послужете го со сечкан магдонос и рендан пармезан.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: