Рецепти
Салата со карфиол и маслинки Ана Ѓорова

За љубителите на пикантниот вкус – дополнете ја салатата со сечкано пиперче, а и без тоа е одлична како гарнир со разни јадења

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(400 Грама)

Магдонос(4 Гранчиња)

Лук(1 Чешне)

Црни маслинки(6 )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Измијте го и исчистете го карфиолот и одделете ги цветовите.
  2. Ставете го да се вари во тенџере со зовриена солена вода околу 15-тина минути.
  3. Потоа внимателно исцедете го од водата и ставете го во подлабок сад.
  4. Во меѓувреме исечкајте ги магдоносот и лукот.
  5. Маслинките исечкајте ги на половинки и извадете им ги семките.
  6. Потоа сите состојки измешајте ги во садот со карфиолот, додајте го маслиновото масло и измешајте.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: