Рецепти
Чорба со шампињони и кисела павлака Ана Ѓорова

Брза и лесна чорба за одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Брашно(50 Грама)

Компир(2 )

Лимон(1/2 )

Кромид(1 Главица)

Млеко(300 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

9За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кромидот се пржи во тенџере на оган.
  2. Откако ќе омекне, се зачинува со сол и бибер, па се додаваат компирите (лупени) исечени на мали коцки и шампињоните на листови.
  3. Откако течноста ќе испари, се додава брашното и се меша со лажица додека да се испржи, но се внимава да не потемне.
  4. Се додаваат 400 мл вода и млекото.
  5. Киселата павлака се меша со 1/2 цеден лимон, па откако компирите ќе се сварат, се додаваат 2 црпалки од чорбата во садот со павлаката и се меша.
  6. Размешаната павлака се додава во тенџерето на оган и се промешува, па чорбата за кратко се сервира.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: