Рецепти
Чорба со кисели краставички Ана Ѓорова

Може да се послужи како вкусно предјадење или како лесно главно јадење, а има доста необичен и интересен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисели краставички(5 )

Кромид(2 Главици)

Путер(2 Супени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Жолчка од јајце(3 )

Кисела павлака(150 Милилитри)

Пилешка супа(1 Литар)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кромидот пржете го на 1 лажица путер во тава на оган. Додајте неколку лажици пилешка супа од коцка и динстајте околу 10-тина минути.
  2. Во меѓувреме ситно изрендајте ги киселите краставички.
  3. На 1 лажица путер во тенџере на оган се пропржува брашното и постепено се додава од супата со постојано мешање да не се направат грутки.
  4. Се додаваат киселите краставички и динстаниот кромид и чорбата се вари уште 10-тина минути.
  5. Во друг сад се мешаат жолчките со павлаката, па се додаваат во тенџерето со чорбата, убаво се меша и се доварува уште кратко пред да се послужи.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: