Рецепти
Мафини со рибизли Ана Ѓорова

Одлични за појадок или за ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(90 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Јајце(2 )

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Млеко(150 Милилитри)

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Бело чоколадо(100 Грама)

Рибизли(125 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Путерот (претходно омекнат на собна температура) изматете го со шеќерот.
  2. Кога ќе добиете кремаста смеса, додајте ги јајцата, измешајте, па додајте ги млекото и ванила екстрактот, па на крај брашното и прашокот за печиво и соединете ја смесата без грутки.
  3. Потоа додајте ги сечканото чоколадо и рибизлите, добро измешајте и смесата претурете ја во намастени и набрашнети калапи за мафини, не до горе бидејќи ќе нараснат при печењето – наполнете ги 2/3 од смесата.
  4. Печете ги во веќе загреана рерна на 180 степени околу 20 минути или додека убаво заруменат.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: