Рецепти
Овесни колачиња со цимет и мед Ана Ѓорова

Брзи и лесни овесни колачиња за вкусна ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(120 Милилитри)

Овесни снегулки(2 Чаши)

Маргарин(или путер 40 грама )

Суво грозје(2/3 Чаша)

Шеќер(1/2 Чаша)

Мед(2 Супени лажици)

Јајце(2 )

Брашно(3 Супени лажици)

Цимет(2-3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Маслото и путерот се топат во тенџере на рингла.
  2. Се додаваат шеќерот, овесните снегулки, сувото грозје и медот и се трга настрана да се олади.
  3. Потоа се додаваат 2 јајца и брашното и непрекинато се меша со лажица.
  4. Колачињата рачно се обликуваат во кружна форма и редат во плех врз хартија за печење.
  5. Се печат во рерна на 170 степени околу 7-8 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: