Рецепти
Бајадера од урми и кикирики Ана Ѓорова

Лесна, брза и непечена чоколадна ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(250 Грама)

Алва(таан 200 грама )

Млеко(100 Милилитри)

Црно чоколадо(250 Грама)

Шеќер(50 Грама)

Урми без семки(200 Грама)

Кикирики(дробени, печени и несолени 200 грама )

Мелени бисквити(300 Грама)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во тенџере на оган ставете ги млекото, шеќерот и 200 г чоколадо искршено на парчиња.
  2. Мешајте со лажица да се растопат, па тргнете од оган.
  3. Урмите ситно исечкајте ги и додајте ги во садот.
  4. Додајте ги бисквитите, кикириките, исечканата таан алва и маргаринот, па замесете ги состојките со рака.
  5. Смесата расплескајте ја на алуминиумска фолија намастена со масло.
  6. Бајадерата свиткајте ја во фолијата и ставете ја во замрзнувач.
  7. Преостанатото чоколадо растопете го со 1 лажица масло, па со него прелијте ја стегнатата бајадера.
  8. Врз неа може да наросите по желба дробени кикирики. Вратете повторно во фрижидер да се стегне.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: