Рецепти
Посен колач со јаболки и рум Ана Ѓорова

Бабин рецепт за вкусен и едноставен колач за со кафето

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(2 филџани )

Масло(2 филџани )

Шеќер(6 филџани )

Рендано јаболко(6 филџани )

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Рум(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Ренданите јаболки, шеќерот, содата бикарбона и румот се мешаат и се оставаат да отстојат 30 минути.
  2. Потоа се додаваат маслото и брашното и смесата добро се промешува.
  3. Се истура во подмачкано тавче и прво се пече 5-10 минути во рерна на 200 степени, а потоа се намалува температурата на 150 степени и се пече уште 30 минути.
  4. Печениот колач се посипува со шеќер во прав и се сече на коцки.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: