Рецепти
Брз колач со јаболко Ана Ѓорова

Послужете парче со чаша топол чај и уживајте

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(125 Грама)

Брашно(200 Грама)

Маргарин(125 Грама)

Млеко(50 Милилитри)

Ванилин шеќер(1 )

Екстракт од лимон(1 Супена лажица)

Прашок за печиво(1 )

Јаболко(5 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во сад за матење ставете ги маргаринот и шеќерот. Посолете со прстофат сол и матете со миксер додека шеќерот и маргаринот се соединат.
  2. Со непрекинато матење додавајте ги јајцата едно по едно.
  3. Потоа додајте ги брашното, млекото, екстрактот од лимон, ванилиниот шеќер и прашакот за печиво.
  4. Откако смесата ќе се соедини, исклучете го миксерот и смесата нанесете ја во намастена и набрашнета тркалезна тава бр. 26.
  5. Јаболките излупете ги, исечете ги на половина и отстранете им ги семките и дршките.
  6. Засечете ги на резанки заоблените страни на јаболките и ставете ги со засечените страни нагоре врз смесата за колачот.
  7. Печете во рерна на 180 степени, 30 минути.
  8. Подоладениот колач може по желба да го послужите премачкан со мармалад или со шеќер во прав.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: