Рецепти
Кралска паштета Ана Ѓорова

Послужете ја на потпечен леб со кисели краставички, пиперка или маслинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(и срце 500 грама )

Кромид(1 Главица)

Јајце(1 варено и лупено )

Путер(50 Грама)

Сенф(1 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кормидот пржете го во тенџере на загреано масло на оган. Откако ќе се запржи, додајте ги пилешкиот дроб и срцата и зачинете со сол и бибер.
  2. Додајте 200 мл врела вода и промешајте, па откако течноста ќе испари, тргнете го тенџерето од оган.
  3. Содржината од тенџерето ставете ја во блендер со исечканото варено јајце и сенфот и изблендирајте.
  4. Во друг сад со миксер изматете го путерот со малку сол додека да стане пенаст.
  5. Додајте ја изладената измиксана смеса и матете со миксерот додека паштетата се соедини.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: