Рецепти
Доматна чорба со црвена леќа Ана Ѓорова

Вкусна и лесна чорбичка за вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Морков(1 )

Кумин(1 Супена лажица)

Буковец(малку )

Црвена леќа(3 Супени лажици)

Домат(400 Грама)

Коцка за супа-бујон(1 )

Вода(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Кромидот и морковот ситно се сечкаат, па се пржат на тивок оган. Се додаваат 1 лажица кумин и буковец по вкус.
  2. Кога ќе биде испржен кромидот, во садот се додаваат претходно излупени и исечкани домати, исчистената црвена леќа и водата со растворената коцка за супа.
  3. Сето ова се остава да врие од 15-20 минути, потоа сите состојки се процедуваат во еден сад, па кога малку ќе се оладат, се ставаат во блендер и се блендираат.
  4. Блендираната смеса се враќа во течноста и убаво се промешува.
  5. Доматната чорба се сервира во чинија со парче леб.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: