Рецепти
Ледени банани Ана Ѓорова

Лесен и интересен десерт со кој може да ги изненадите децата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тенџере на оган ги ставаме маргаринот и чоколадото да се растопат, убаво промешуваме, па тргаме од оган.
  2. Бананите ги сечеме на подебели парчиња (околу 4-5 см), ги бодеме како ражничи со дрвени стапчиња, па ги потопувме во растопеното чоколадо.
  3. Натопените парчиња банани ги ставаме во сад обложен со масна хартија.
  4. Одозгора наросуваме кокос и чоколадни трошки и ореви, па ги ставаме во фрижидер да отстојат еден час пред да ги послужиме.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: