Состојки
Бамбус во конзерва Бамбусот (Bambuseae) претставува повеќегодишно зимзелено растение од фамилијата треви. Бамбусите имаат огромно економско и културно значење за Јужна Азија, Југоисточна Азија и Источна Азија, каде што се употребуваат како градежен материјал, како извор на храна и разновиден сиров производ. Стеблото на бамбусот содржи многубројни витамини (А, Б6 и Е) и минерали како и растителни влакна. Бамбусот во нашите предели, освен за декорација од стеблото на бамбус во домовите и градината, се применува и во исхраната како состојка и може да се набави на парчиња, во свежа или конзервирана форма.  
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: