Рецепти
Свинско месо во слатко кисел сос Ана Ѓорова

Оригинален рецепт од азиската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(500 Грама)

Јајце(1 )

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Кафени лажици)

Кромид(3 Главици)

Бамбус во конзерва(100 Грама)

Зелена пиперка(1 )

Лук(1 Чешне)

Балсамико оцет(3 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Парчињата свинско месо се валкаат во вино, јајце и сол, а потоа во пченкарно брашно.
  2. На загреана тава ставете го месото да се пропржи додека не добие златна кора и тргнете го од оган.
  3. Од тавата извадете го речиси целото масло кое ви служеше за месото и оставете многу малку, а потоа ставете кромид, лук, пиперка и конзервата бамбус исцедена и сето тоа пржете го 3 минути.
  4. Потоа додајте го месото и промешајте.
  5. За да го приготвите сосот, потребно е да измешате 2 лажици кафеав шеќер, 1 лажица масло, 3 лажици оцет, 2 лажици нишесте, сол и бибер.
  6. Мешајте го сосот околу 4 минути и полејте го врз месото.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: