Состојки
Кифли Кифла е вид фино печиво обично во форма на полукруг (полумесечина). Се приготвуваат од тесто (брашно, јајца, масло, квасец, млеко) и се расукуваат во форма на круг кој се дели на 6 до 8 еднакви делови. Секој дел се полни со фил и замотува или само се замотува без додаток на фил и се пече во тепсија. Филот може да биде солен (јајца со сирење, шунка и слично) или сладок (џем, крем, шеќер, мак со шеќер и слично). Кифлите претставуваат дел од нашата традиционална трпеза и се сервираат на разни начини - во солена или блага варијанта. Сепак, празничната македонска трпеза не може да се замисли без домашни кифлички.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: