Рецепти
Полнети кифли со месо Ана Ѓорова

Рецепт за печени полнети кифли со месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кифли(6 )

Мешано мелено месо(200 Грама)

Сланина(1 Парче)

Павлака(3 Супени лажици)

Целер(1 Гранче)

Свежи шампињони(120 Грама)

Маргарин(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во голем длабок сад се мешаат меленото месо, исечканата сланина, павлаката, исечканиот целер и сечканите шампињони. Убаво се мешаат додека смесата не се соедини.
  2. Кифлите се сечат на врвот, им се издлабува внатрешноста и се полнат со подготвената непржена смеса. Потоа се затвараат со врвот, се премачкуваат со маргарин и секоја посебно се витка во фолија за печење.
  3. Така подготвените кифли се редат во тепсија и се печат 30-тина минути во загреана рерна на 230°C.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: