Состојки
Њоки Њоките се приготвуваат на апенинските трпези повеќе од 2.000 години, но сепак, за голем дел од луѓето тие и натаму се непознаница. Њоките се тестенини кои се прават од компирово тесто. За таа цел се варат компирите со лушпа и откако се сварени се лупат и се пасираат. Во  нив се додава брашно, јајца и сол и се замесува меко тесто кое не треба да се лепи за рацете. Од тестото, со рака се формираат долгнавести вретенца дебели колку прст, се сечат на поситни парчиња. Вака добиените њоки може да се замрзнат, а можат и веднаш да се варат во солена зовриена вода.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: