Рецепти
Њоки на италијански начин Ана Ристеска

Италијански специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Њоки(700 Грама)

Свеж босилек(1 Китка)

Маскарпоне сирење(150 Грама)

Млеко(1.5 Литри)

Жолчка од јајце(2 )

Шери домати(400 Грама)

Сирење(50 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Масло(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Њоките се приготвуваат според упатството на пакувањето и се готови кога ќе испловат на површината.
  2. Исцедете ги. Загрејте ја рерната на 220°C. Земете огноотпорен сад и намачкајте го со масло.
  3. Во длабок сад ставете го млекото, жолчките од јајце, марскапоне сирењето, сечканиот босилек, солта и биберот и промешајте. Можете сите состојки да ги ставите во блендер или да ги соедините со миксер, важно е да се добие еднаков густ сос.
  4. На страна исечкајте шери домати на половинки.
  5. Њоките ставете ги во садот за печење, па наредете ги шери доматите и полијте ги со сосот и на крај ставете одозгора рендано сирење.
  6. Печете 15 – 20 минути да се растопи сирењето.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: