Состојки
Пченкарно брашно Пченкарното брашно се добива со мелење на пченкарните зрна, а во продажба можат да се најдат повеќе видови брашно. Се користи во приготвувањето на бројни специјалитети, а покрај одличниот вкус кој им го дава на јадењата, пченкарното брашно е и многу здраво. Пченкарното брашно спаѓа во јаглени хидрати, но не грижете се, станува збор за „добри“ јаглени хидрати. Ова брашно од цело зрно содржи комплексни јаглехидрати, влакна и други хранливи материи кои делуваат превентивно за појавата од дијабетес, срцеви заболувања и некои видови канцер. Само 100 грамови пченкарно брашно содржи повеќе од 7 грамови влакна и помалку од еден грам шеќер. Поради тоа, пченкарното брашно е одличен избор доколку сакате да ослабите и да го оджите здравјето. Со оглед на тоа што не содржи глутен, пченкарното брашно е одлична намирница за лица кои се нетолерантни на глутен.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: