Состојки
Зелен чај Зелениот чај е направен од Camellia sinensis листови кои не биле подложени на истиот пад и оксидација применет при обработка на Camellia sinensis во улонг чај и црн чај. Зелениот чај потекнува од Кина, но неговото производство се шири во многу земји во Азија. Зелениот чај има многу здравствени бенефити: ја спречува појавата на рак, заштитува од срцеви заболувања, го подобрува имунитетот, помага при намалување на лошиот холестерол, го заштитува џигерот, спречува појавување на камен во бубрезите и го помага денталното здравје. Покрај овие придобивки, исто така е познато дека зелениот чај помага при слабеењето. Тој ја забрзува работата на метаболизмот и го стимулира согорувањето на масти во телото. Тоа се случува благодарение на кофеинот и супстанцијата EGCG (Epigallocatechin Gallate), кои влегуваат со составот на зелениот чај.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: