Рецепти
Леден чај Ана Ѓорова

Вистинско освежување во топлите денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(2 Литри)

Кафеав шеќер(4-6 Супени лажици)

Зелен чај(или црн 4-6 ќесички )

Лимон(1 )

Праска(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 4 часа

  1. Во тенџере ставете го шеќерот со водата и оставете ги да зовријат.
  2. Мешајте и откако ќе се растопи шеќерот, исклучете ја рерната и додајте го чајот.
  3. По неколку минути извадете ги ќесичките чај. По желба додајте исечена кора од лимон или праски исечени на парчиња и оставете да отстои.
  4.  По половина час, извадете го овошјето од чајот, додајте го сокот од лимон и оставете го чајот во фрижидер уште еден час.
  5.  Ставете го чајот во шише, ставете го да отстои во фрижидер уште неколку часа и сервирајте го со коцки мраз.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: