Состојки
Кардамом Кардамом или какуле е зачин кој потекува од Блискиот Исток, Африка и Скандинавија. Во гастрономијата се  употребува како ситнета мешунка исто така се користи и семето на ова растение (цело или мелено). Кардамомот има продорен, силен и сладок вкус и арома. Се користи како состојка во подготовка на месо и сосови, а во арапските земји се додава во кафе бидејки го неутрализира ефектот на кофеин. Достапен е преку цела година и се карактеризира со висока цена. Сепак, мал дел од кардамом служи како додаток за да даде силна арома и вкус на јадењето. Содржи корисни витамини и минерали како А, Б, Ц, никотинска киселина и минерали од кои фосфор, магнезиум, цинк, калциум и железо.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: