Состојки
Виски Виски (англ. Whiskey, Whisky) означува категорија жестоки алкохолни пијалоци, кои се дестилирани од житарици и чувани во храстови бавчи. Во зависност од употребата на житариците, варира и видот на вискито. Во најмногу користени спаѓаат: јачмен, мелен јачмен, 'рж, мелен 'рж, пченица, пченка или овес. Освен според житариците, видовите виски варираат и според алкохолната содржина и квалитетот. Имено, виски како пијалок има и здравствени бенефиции за човечкиот организам, секако во умерени количини. Според истражувања, вискито го намалува ризикот од рак и излив, како и од срцеви болести.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: